به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان؛ ابراهیم مولوی در هشتادو دومین جلسه صحن شورا با اعلام این خبر افزود: با تصویب شورای اسلامی کهنشهر همدان مقرر شد که محوطه تپه باستانی پیسا در کنار بلوار آیتا... نجفی و جاده استراتژیک غار علیصدر در مساحت حدود ۸۶ هکتاری، به یک پارک بزرگ فرامنطقهای تبدیل شده و به شهروندان همدانی و تمامی مسافران استانهای غربی که از این محور عبور میکنند خدمات شایسته ارائه دهد.
وی در این خصوص اضافه کرد: بر این اساس با تصویب شورای اسلامی کهنشهر همدان مقرر شد که محوطه تپه باستانی پیسا، به یک پارک بزرگ فرامنطقهای تبدیل شود.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر همدان با اشاره به اینکه محدودهتپه پیسا به دلیل همجواری با سکونتگاههای غیررسمی از پتانسیل قابل توجه برای ساختوسازهای غیرقانونی و غیرمجاز و ایجاد یک سایت ناهمگون با بافت شهری و فضای کالبدی کهنشهر همدان برخوردار است، یادآور شد: بر این اساس در راستای جلوگیری از این اتفاق نامیمون، طراحان چیره دست شهرداری همدان با استفاده از تجربیات خود و کمک گرفتن از اساتید دلسوز و کاردان دانشگاه بوعلی سینا به طراحی این پارک فرامنطقهای با لحاظ کردن کاربریهای مورد نیاز شهروندان و مسافران در چند فاز اجرایی اقدام کردند و در بودجه پیشنهادی سال ۹۹ شهرداری همدان برای فاز نخست اجرایی آن نیز مبلغ مناسبی از محل درآمدهای شهرداری منطقه ۴ پیشبینی کرده است.
مولوی ادامه داد: تپه پیسا طبق یافتههای علمی باستانشناسی از زیستگاههای اصلی و مهم دوران و عصر مفرغ بوده که نقش بسیار مهمی در مدنیت و شهرنشینی و پایتختی قوم ماد در هگمتانه داشته است.
وی به اهمیت احداث این پارک اشاره کرد و گفت: وجود تپه باستانی عصر مفرغ ۵ هزار ساله و محوطه باستانی، ورودی کهنشهر همدان از سمت مرکز و استانهای غربی کشور، ارتباط با مسیر و جاده گردشگری غار جهانی علیصدر و شهر جهانی سفال لالجین، امکان توسعه سایت بر اساس نیازهای آتی کلانشهر همدان با عنایت به طرح کلان شهر شدن همدان و مرکزیت مجموعه شهری از موارد حائز اهمیت این تپه باستانی است.
نظر شما